Doncaster House, 2014

 

The Doncaster House project involved the renovation and extension of an existing 1970’s detached residence with a mature garden at the rear. It aims to maximize views to the garden by making efficient use of the triangular site footprint, whilst avoiding any negative impact on the garden such as overshadowing or interrupted views.
 
The project includes:
·         Remodeling of the internal configuration of the existing house;
·         A defined entrance;
·         New accommodation consisting of a new porch, entry, master bedroom, en suite and walk-in wardrobe;
·         Siting of the new extension parallel to the north boundary, allowing larger rooms to be accommodated and creating a wide-angled, framed view to the garden once inside the entrance;
·         A dialogue between old and new, created by the gable wall of the new extension reflecting that of the old;
·         An exterior finish of contemporary grey render to compliment the existing brick and weatherboard house.
 
The project completed 2015.
 
Designed by Doncaster-based architecture firm Inbetween Architecture
www.inbetweenarchitecture.com.au

 

 

 

 view from back yard

view from back yard

 view from front yard

view from front yard

 view from backyard under construction

view from backyard under construction